2 Αυγ 2011

Έτσι γεμίζουν τα στάδια…


Όσες «τελευταίες» συναυλίες κι αν γίνουν, όσες επανασυνδέσεις της διαλυμένης μπάντας, όση ζέστη, όση υγρασία κι αν υπάρχει στην ατμόσφαιρα, όση κίνηση κι αν έχει, όσο κι αν έχουμε μεγαλώσει πια για όλα αυτά, όσο κι αν νομίζουμε ότι η νέα γενιά δεν γνώρισε αυτή την μουσική, οι Πυξ Λαξ θα συνεχίσουν πάντα να γεμίζουν όποιο στάδιο βρεθεί στον δρόμο τους...
Το τελευταίο ήταν αυτό της Αγίας Νάπας το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου όταν χιλιάδες νέοι έφτασαν από όλες τις πόλεις της Κύπρου για να δουν από κοντά την συναυλία που είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος σχεδίαζαν εδώ και χρόνια την επανασύνδεση και πραγματοποίηση άλλης μιας περιοδείας, που τελικά επισπεύστηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Μάνου Ξυδούς.

Πλιάτσικας και Στόκας λοιπόν έγιναν και πάλι Πυξ Λαξ και έφτασαν και στην Κύπρο, με χιλιάδες κόσμου στο πλευρό τους για να φέρουν στις μνήμες μας ξανά τραγούδια που είναι χαραγμένα στις καρδιές μας. Τραγούδια που δόνησαν χιλιάδες χορδές κιθάρας, που έκαψαν χιλιάδες ξύλα σε φωτιές, που έκαναν χιλιάδες τενεκεδάκια μπύρας να αδειάσουν.

Η διαχρονικότητα

Εκτός κι αν στα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις των δημοτικών την δεκαετία του 90 μαζί με τα παιδικά τραγουδάκια οι μαθητές τραγουδούσαν και Πυξ Λαξ, η παρουσία τόσων εφήβων στη συναυλία που με πάθος τραγουδούσαν κάθε στίχο του κάθε λιγότερο γνωστού τραγουδιού δεν μπορεί παρά να αποδεικνύει ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα είδος μουσικής που αντιστέκεται στον χρόνο με μηνύματα που βρίσκουν ανταπόκριση στους νέους κάθε εποχής.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση των επανενωμένων Πυξ Λαξ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τον κόσμο να έχει μόνο τα καλύτερα να πει για την ευκαιρία που είχε να συμμετέχει σε μια συναυλία από αυτές που μένουν στην ιστορία.

Της συναυλίας στην Αγία Νάπα είχαν προηγηθεί άλλες σε Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λάρισα και φυσικά η τεράστια συναυλία στο ΟΑΚΑ με 75,000 θεατές που θύμισε άλλες εποχές. Η περιοδεία συνεχίζεται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάριος Παπασάββας
marios@scenariogroup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου