21 Απρ 2011

Ένας άλλος 'Ιησούς'


Ο Robert Powell είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γιορτών του Πάσχα. Είναι η μορφή που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό, όταν μιλούμε για τον Ιησού Χριστό! Είναι ο ένας και μοναδικός "Jesus of Nazareth"!
Ο Robert Powell, γεννηθής την 1η Ιουνίου 1944 στο Salford της Βόρειας Αγγλίας, έχει υποδυθεί δευτερεύοντες ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες εποχής, ενώ αργότερα προχώρησε αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως: «Μάλερ», «Τα τέσσερα φτερά», «Φρανκεστάιν» κτλ.

Το 1974 δέχεται πρόσκληση να συμμετάσχει στο casting για την υπερπαραγωγή "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ", του Ιταλού σκηνοθέτηΦράνκο Τζεφιρέλλι. Συνυποψήφιοι του για το ρόλο ήταν μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, όπως οι Αλ Πατσίνο και Ντάστιν Χόφμαν.

Παρ' όλ' αυτά, ο Powell κατάφερε να κερδίσει το ρόλο και να γίνει ο πιο γνωστός Ιησούς. Στη μετέπειτα καριέρα του, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητα που του προσέδωσε ο ρόλος, όμως, οι μεγάλοι σκηνοθέτες δεν του εμπιστεύονταν άλλους χαρακτήρες, λόγω της ταύτισης του με τον "Ιησού από τη Ναζαρέτ".

Ο ίδιος ο ηθοποιός δηλώνει πως όταν κλήθηκε να ενσαρκώσει τον Μεσσία, ήταν 31 ετών, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία. Μετά το ρόλο, όμως, άρχισε να πιστεύει στον Ιησού, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία. Παραδέχεται πως στη σκηνή της Σταύρωσης ήταν νευρικός, κάτι που οφειλόταν και στην εξάντληση που τον κατέβαλε μετά και τη 12ήμερη νηστεία, στην οποία υπέβαλε τον εαυτό του, για να είναι πιο πειστικός. Τόσο πολύ ένιωθε το ρόλο του, που κάποια στιγμή, κοιτώντας στον καθρέφτη, αναγνώρισε στο είδωλο του τον Ιησού, με βάση και την εικόνα που έχουμε όλοι οι άνθρωποι γι Αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου