10 Φεβ 2011

Σήμερα - 10 Φεβρουαρίου


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας; Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην ιστορία του χώρου της μουσικής βιομηχανίας αυτή την ημέρα του χρόνου...
Γιορτάζουν: Χαράλαμπος, Χαραλαμπία, Χαρίκλεια, Χαρίλαος, Χαρούλα


 Σημαντικά γεγονότα στην Ιστορία της Μουσικής :

1882: Η όπερα του Rimski-Korsakov "Snyegurochka" κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.
1935: Γεννιέται ο Έλληνας συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου.
1942: Απονέμεται ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής, στον Γκλεν Μίλερ για την επιτυχία του «Chattanooga Choo Choo».
1978: Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του Van Halen
1986: Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon "John Lennon: Live in NYC".
1993: Ο Michael Jackson δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά από 15 χρόνια στο show της Oprah Winfrey. Στην συνέντευξη ο Jackson δηλώνει για πρώτη φορά ότι έχει μια ασθένεια που κάνει το δέρμα του να φαίνεται λευκό και ότι έχει κάνει μόνο ελαφριές πλαστικές επεμβάσεις. 90 εκατομμύρια κόσμου είδαν την εκπομπή.


 Άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα :

1634: Ο Γαλιλαίος απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»
1755: Φεύγει από τη ζωή ο Charles de Montesquieu, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, γερμανός δραματουργός. («Όπερα της Πεντάρας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Μάνα Κουράγιο», «Η ζωή του Γαλιλαίου»)
1947: Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.

1975:Φεύγει από τον ζωή ο Νίκος Καββαδίας, ποιητής και ναυτικός. («Μαραμπού», «Πούσι», «Τραβέρσο» και το πεζό «Βάρδια»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου