7 Δεκ 2010

A POSITIVE - Mind The Gap!

Προσοχή στα… “κενά” της μουσικής καθημερινότητας!
Οι  A POSITIVE, ένα αγγλόφωνο, alternative rockσυγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, έρχονται με τον πιο θετικό τρόπο να μας “προειδοποιήσουν” με το:“Mind the Gap” το οποίο αποτελεί και την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.
Το νεανικό πενταμελές μουσικό σχήμα, υφίσταται με την τωρινή του σύσταση από τον Ιούνιο του2006. Ξεκινώντας την πορεία του σε γνωστά live stage της Θεσσαλονίκης το συγκρότημα γρήγορα ανέπτυξε τη δικιά του μουσική ταυτότητα στην underground σκηνή της πόλης, όπουεναλλακτικές rock μελωδίες συνδυασμένες με μοναδικά φωνητικά και δυναμικήσκηνική παρουσία, τράβηξαν το ενδιαφέρον του εναλλακτικού κοινού.
Η μουσική των A POSITIVE συνδυάζει ποικίλα μουσικά είδη και αυτή η πληθώραεπιρροών γίνεται ευδιάκριτη στον πρώτο τους δίσκο “Mind the Gap”. Η πλειοψηφία των τραγουδιών τους φαίνεται να έχει έντονα στοιχεία από την classic rock, κάτι που γίνεται εμφανές κυρίως στην μπαλάντα του δίσκου “Repeating Your Song”.
Η ύπαρξη πολυφωνιών σε όλα σχεδόν τα τραγούδια του δίσκου και περισσότερο στο κομμάτι “Oh, it’s you”, δίνει μια άλλη διάσταση στη μουσική των A POSITIVE θυμίζοντας έντονα, συγκροτήματα όπως οι Queen. Παρ’ όλα αυτά δεν λείπουν και οι επιρροές από βρετανικά alternative-rock συγκροτήματα όπως οι Muse και οι Radiohead. Επιπλέον, έμπνευση από nu metal μπάντες όπως οι System of a Down, καθώς και post-grunge στοιχεία που θυμίζουν μπάντες όπως οι Puddle of mud και οι Green Day, γίνονται ιδιαίτερα αισθητά στα κομμάτια “Emergency”, “Sorrow”, “Self Centered” και “A Man Misunderstood”.
Εκτός από τα hard rock φωνητικά, τα τραγούδια των A POSITIVE πλαισιώνονται και από μια ιδιαίτερα ξεχωριστή alternative ενορχήστρωση που σε εκπλήσσει με τις συχνές και άκρως ενδιαφέρουσες εναλλαγές, σε ρυθμό και μελωδία, ακόμα και μέσα στο ίδιο το τραγούδι. Κανένα τραγούδι του δίσκου δεν μοιάζει με κάποιο άλλο, όμως όλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά.
Ο πρώτος δίσκος των A POSITIVE περιλαμβάνει τις επιτυχίες “Emergency”, “A Man Misunderstood”, “Naïve” καθώς και την ερωτική μπαλάντα “Repeating your Song”.
Το συγκρότημα των A POSITIVE αποτελείται από τους: Νικία Φονταρά (φωνή) Νίκο Μπάση (ηλ. κιθάρες, φωνητικά) Μπάμπη Φερσιζίδη (ηλ. κιθάρες, φωνητικά) Ισαάκ Τύρο (ηλ. μπάσο, φωνητικά) Αλέξη Αρχοντή (drums, κρουστά, φωνητικά)
Οι A POSITIVE από το ξεκίνημα τους έως και σήμερα, έχουν καταφέρει να αφήσουν το στίγμα τους μέσω των εκρηκτικών τους εμφανίσεων. Το συγκρότημα γεμάτο θετική ενέργεια, επιβλητικές κιθάρες, εκρηκτικές μπασογραμμές και groovy drums, έρχεται να γεμίσει το “κενό” της μουσικής μας καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου