7 Δεκ 2010

Χιπ Χοπ Χωριό 7 apo tralala.gr

Πριν από πολλά, πολλά χρόνια, στο hip hop χωριό ένας πλεονέκτης και ένας ζηλόφθονος συνάντησαν το βασιλιά. Ο βασιλιάς τους είπε: «Ο ένας από εσάς μπορεί να μου ζητήσει κάτι και εγώ θα του το δώσω με την προϋπόθεση ότι θα δωρίσω το διπλάσιο στον άλλο». Ο ζηλόφθονος δεν ήθελε να ζητήσει πρώτος διότι ζήλευε τον σύντροφό του ο οποίος θα έπαιρνε τα διπλάσια από αυτόν. Ο δε πλεονέκτης δεν ήθελε ούτε και αυτός να ζητήσει πρώτος διότι τον βασάνιζε το γεγονός ότι ο ζηλόφθων θα έπαιρνε περισσότερα. Έτσι ο πλεονέκτης πίεσε τον ζηλόφθονα να ζητήσει πρώτος. Ακολούθησε κόντρα κατά την οποία ο ζηλόφθων λύγισε πρώτος και είπε με σεβασμό «Βασιλιά, σε παρακαλώ να μου βγάλεις το ένα μάτι…»




Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες και καλό Δεκέμβριο σας εύχομαι έστω και κάπως καθυστερημένα. Εύχομαι να είσαστε καλά και να μην σας έχει πάρει από κάτω με τους τρομοκράτες, τα επεισόδια, την κρίση και το νέο CD του Νίκου Οικονομόπουλου. Μπόρα είναι θα περάσει μας μάθανε να λέμε, άσχετα που η μπόρα θα ξανάρθει και θα έρχεται αέναα..
Τα νέα στο hip hop χωριό μας είναι κάμποσα και σας παρατίθενται με ιδιαίτερη προσοχή δια την εύκολη ανάγνωση, κατανόηση και κατανάλωση καθότι οι εποχές δεν ευνοούν τον προβληματισμό και την πολλή σκέψη.

Τι γίνεται στα ανώγεια (εδώ συγκεντρώνονται οι hip hop χωριανοί που είναι μια χαρά στα καλύτερα τους, από θέματα publicity και δημοσιότητας)
stereo_mike
Αυτή την εβδομάδα πρώτο και καλύτερο θα βρούμε τον αγαπητό κύριο Μιχάλη Έξαρχο ή Stereo Mike, ο οποίος μετά το εκπληκτικό δίσκο  "XLI3H (Εξέλιξη)" προχώρα στο δεύτερο μέρος της δισκογραφικής του τριλογίας με τίτλο "ANELI3H (Ανέλιξη)". Έτσι μετά από πολλές ώρες στο στούντιο του στο βροχερό και κρύο απ’ ότι μαθαίνω Λονδίνο (χτες είχε -4 βαθμούς) ο ταλαντούχος κύριος Έξαρχος ετοίμασε και παραδίδει την άλλη εβδομάδα στο κοινό του, το νέο του single "Απλά ζωή". Το συγκεκριμένο track απλά τα σπάει γιατί απλά το έχω ακούσει (…απλά πουλάω μούρη) και απλά πάρτε μια πρόγευση στο ακόλουθο link:

Τι γίνεται στα ισόγεια (εδώ στριμώχνονται οι hip hop χωριανοί που την παλεύουν για λίγη αναγνώριση και δημοσιότητα, οι οποίες αρετές σαν σταγόνες από νερό κυλάνε ανάμεσα στα δάχτυλα τους και ποτίζουν την ξερή γη…)
neataksi
Διαβολική σύμπτωση κυρίες και κύριοι και μικρά παιδιά. Με ίδιο release date (τις 13/12) και ίδιο σκηνοθέτη όπως και του Stereo Mike (τον αμέθυστο Δημήτρη Συλβέστρο) οι συριανοί Νέα Τάξη Πραγμάτων βγάζουν και αυτοί το νέο του clip το οποίο ακούει στο εύηχο “Bitchez”. Τυχαιότητα ή ζηλοφθονία μέχρις εσχάτων; Ουδείς γνωρίζει εκτός του αμέθυστου σκηνοθέτη. Θα τον ρωτήσω και θα μάθουμε. Ως τότε, τα συμπεράσματα είναι δικά σας καθώς θα βλέπεται το σουρεαλιστικό teaser με το ζωντανό ψάρι του οποίου η τιμή στην ιχθυόσκαλα έχει χτυπήσει κόκκινο!
 _Dee
Παράλληλα, ένα κλιπ που συζητήθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες είναι η συνεργασία του γνωστού ράπερ Ominus με τον άγνωστο (έως τώρα) στο ευρύ κοινό καλλιτέχνη Γιάννη Dee. Το κομμάτι λέγεται “Δεν έκανα πίσω ποτέ” και η μελωδική παραγωγή σε συνδυασμό με τους απρόσμενα ψαγμένους στίχους του Γιάννη Ominus Σπιθουράκη, γεννούν ένα πανέξυπνο ηχητικό αποτέλεσμα. Το κομμάτι είναι η αίσθηση μου ότι θα ακουστεί και θα συζητηθεί ιδιαίτερα, ίσως όχι από το ευρύ κοινό, αλλά από αυτούς που ξέρουν να ακούν και να ξεχωρίζουν…

Τι γίνεται στα κατώγεια (εδώ συνωστίζονται οι hip hop χωριανοί που δεν έχουν τύχει της πρέπουσας ανταπόκρισης όχι μόνο από το ευρύ κοινό αλλά ακόμα και από το ίδιους τους, τους συγχωριανούς)
sefano
Τον Σέφανω τον ξέρεται; Το ωμέγα είναι σωστό και μην ακούω αηδίες για την ορθογραφία μου. Λοιπόν αν δεν τον ξέρατε, τον μάθατε! Ο Θοδωρής από τη Σάμο λοιπόν είναι η νέα μου ανακάλυψη, έβγαλε και ένα πολύ ενδιαφέρον promo δίσκο, με τίτλο “Η ζωή μου” τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ και θεωρώ σωστό να σας δώσω να ακούσετε ένα πολύ ιδιαίτερο remix που έχει κάνει πάνω στο τραγούδι του Γιάννη Βαρδή. Καλή σας ακρόαση…

Αυτά τα λίγα αγαπητοί και αγαπητές δεν έχω εύκαιρη καμία εξυπνάδα για αποχαιρετιστήρια ατάκα. Να περνάτε καλά, να μην πιστεύετε ότι ακούτε και βλέπετε στην τηλεόραση και να ακούτε καλή μουσική, ας είναι και hip hop. Ουδείς αναμάρτητος!
Ο περιπεσών σε πολλές αμαρτίες
Ο Χωριανός.
Για επικοινωνία με το συντάκτη, χάρες και απειλές παρακαλώ μη διστάσετε  xwrianos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου