16 Δεκ 2010

O George Clinton έκανε μήνυση στους Black Eyed Peas!

Ένας βετεράνος συνθέτης της soul/funk που μεσουράνησε στην δεκαετία του 70 με αρκετές κλασσικές κυκλοφορίες μέσα από τα groups των Parliament, Funkadelic, o 70χρονος σήμερα George Clinton, έκανε μήνυση στις εταιρείες UMG Recordings, Cherry Lane Music και στα μέλη των Black Eyed Peas.
ας βετεράνος συνθέτης της soul/funk που μεσουράνησε στην δεκαετία του 70 με αρκετές κλασσικές κυκλοφορίες μέσα από τα groups των Parliament, Funkadelic, o 70χρονος σήμερα George Clinton, έκανε μήνυση στις εταιρείες UMG Recordings, Cherry Lane Music και στα μέλη των Black Eyed Peas, κατηγορώντας τους για παράνομη χρήση ενός sample από το κομμάτι του “Not Just Knee Deep” του 1979, στο hit single “Shut Up” αλλά και στο album “The E.N.D”.

Ο George Clinton ισχυρίζεται πως το 1999, τον πλησίασε μέλος των Black Eyed Peas για να του ζητήσει το sample, εκείνος αρνήθηκε, αλλά στο τέλος το sample χρησιμοποιήθηκε σε remix του “Shut Up”.

O Clinton φημίζεται για την σθεναρή διεκδίκηση του πνευματικού του έργου από τις δισκογραφικές εταιρείες και τους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν samples, καθώς έχει κερδίσει αγωγή ενάντια στην εταιρεία που επανέκδωσε τα albums των Parliament, Funkadelic και έχει κατοχυρώσει πνευματικά την μουσική φράση “Bow wow wow yuppie yo yuppie yay”. Οι μάχες αυτές τον έχουν βγάλει κερδισμένο και στην νέα του αγώγή ζητάει από τους Black Eyed Peas 150.000 δολάρια για κάθε παράνομη χρήση του sample αλλά και την απαγόρευση της χρησιμοποίησης του κομματιού από κάθε άλλο καλλιτέχνη.

Τα τραγούδια του George Clinton έχουν σαμπλάρει καλλιτέχνες όπως οι: Snoop Dogg, Tupac Shakur, Michael Jackson, De La Soul και αρκετοί άλλοι ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου