13 Δεκ 2010

"Hold My Hand" και άλλα γνωστά video-tributes!

To video του “Hold My Hand” (ft. Akon), τουπρώτου single από το album “MICHAEL” είναι ένα πρώτο οπτικό δείγμα των ακυκλοφόρητων ηχογραφήσεων του θρυλικού pop star που έλαβαν το άγγιγμα της παραγωγής μερικών από τους καλύτερους σύγχρονους pop συνθέτες.
Το video είχε ως κύριο θέμα μια εντυπωσιακήαναδρομή στις θριαμβευτικές live εμφανίσεις τουMichael Jackson σε συνδυασμό με όμορφες, αισιόδοξες εικόνες χαμογελαστών παιδιών, καταγάλανων ουρανών, μαγευτικών ανατολών και φυσικά τον ίδιο τον Akon. Σίγουρα πολλοί fans θα αναρωτηθούν αν αυτό το video αξίζει να βρίσκεται μέσα στην πλούσια οπτικό-ακουστική κληρονομία που μας έχει αφήσει οMichael Jackson. To σίγουρο είναι, πως τα κομμάτια του “MICHAEL” αποτελούν και αυτάμέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας του MJ.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μια μετά θάνατον δισκογραφική κυκλοφορία μας δίνει ραδιοφωνικά hits και μας χαρίζει ένα ή περισσότερα video clips. Ποιοι καλλιτέχνες «αναστήθηκαν» με την βοήθεια της τεχνολογίας; Τελικά τα album-tributes δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητα…
θάνατος της σε αεροπορικό δυστύχημα το 2001, προκάλεσε συγκίνηση παγκοσμίως, αλλά τα videos της όμως συνέχισαν να προβάλλονται. Το “I Care 4 U”  πρόβαλλε μια σειρά από ιαπωνικά  anime clips με την Aaliyah να παρεμβάλλεται σαν φιγούρα φαντάσματος. Το “Miss You” ξεκινούσε με μια σπαραχτική εξομολόγηση του DMX και στην συνέχεια εμφανίζονταν οι: Toni Braxton, Missy Elliot, Lil`Kim. Στο “Don`t Know What To Tell Ya” είδαμε σκηνές από παλαιότερες εμφανίσεις της  Aaliyah μαζί με νεότερες animated εικόνες που έδειχναν την Aaliyah ως super-ηρωίδα.
Elvis Presley
Απεβίωσε το 1977, «αναστήθηκε» το 2002 όταν το κομμάτι A Little Less Conversationακούστηκε σε μια διαφήμιση της Nike για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα video με παλιές εμφανίσεις του Elvis, σε συνδυασμό με χορευτές και μοντέλα που χόρευαν στο ρυθμό του “Jailhouse Rock” βοήθησαν στην επιστροφή του Elvis Presley στα charts μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια. Μπρρρρ….
Tupac Shakur
Tupac Shakur σκοτώθηκε το 1996, είχε όμως ήδη μια τεράστια ποσότητα ακυκλοφόρητων τραγουδιών που συμπεριλήφθηκαν σε οκτώ συνολικά albums, με τελευταίο το “Pac`s Life” του 2006! Οι εμφανίσεις του  Tupac σε videos ήταν επίσης αρκετές, με σπουδαιότερα τα “I Wonder If Heaven Got A Ghetto”, “Changes”, “Until The End Of Time”, που όλα τους έδειχναν φωτογραφίες και video μέσα από live εμφανίσεις του Tupac μέχρι και τον θάνατο του. 
 Μετά τον θάνατο του Kurt Cobain, κάθε ακυκλοφόρητο κομμάτι των Nirvana ενσωματώθηκε σε best of συλλογές, όπως το “With The Lights Out” και το “Silver: The Best Of the Box”. Το κομμάτι “You Know You`re Right” είναι ένα από τα τελευταία τραγούδια που ηχογράφησε ο Kurt με  τους Nirvana και έγινε video-αφιέρωμα στις καλύτερες on stage στιγμές του Kurt Cobain με το συγκρότημα.
Ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο video tribute;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου