2 Δεκ 2010

Kanye West

My beautiful dark twisted fantasy. Το πέμπτο studio album του Kanye West έρχεται κατευθείαν από το μέλλον της hip hop και της μαύρης μουσικής για να βάλει τη «μοναδική σφραγίδα» του καινοτόμου και οραματιστή καλλιτέχνη στον καλύτερο δίσκο της χρονιάς!
«Το My beautiful dark twisted fantasy είναι η πιο παρανοϊκά εμπνευσμένη μουσική του», γράφει το Rolling Stone που δίνει 5 αστέρια στον Kanye West. «Κι από την minimal, electro μελαγχολία του 808ς & Heartbreak στο Fantasy τα πάντα κινούνται στο μάξιμουμ, καταρρίπτοντας όλους τους κανόνες του hip-hop και της pop, ακόμη κι αυτούς που επινόησε ο ίδιος. Στο δίσκο υπάρχουν επικά hip-hop, R&B μπαλάντες, alien electronics, prog-rock samples, απρόσμενες συμμετοχές από τον Bon Iver και τη Fergie ως τον Chris Rock, αλλά κι ένα αλλόκοτο σόλο στο πιάνο του Elton John. Είναι το καλύτερο άλμπουμ του Kanye West, αλλά είναι και κάτι περισσότερο από αυτό –είναι το μανιφέστο ενός rock star για έναν κόσμο που καταρρέει...»
Και όπως όλα δείχνουν –μετά από 4 album, ξεκινώντας από το The College Dropout του 2004, που του χάρισαν απίστευτη δημοσιότητα, ενθουσιώδεις κριτικές, 15 εκ. πωλήσεις και 14 Grammy–, το φαινόμενο Kanye West επέστρεψε με ένα άλμπουμ επικό όσο και οι δαίμονές του.
Πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ ωστόσο, ο Kanye West έκανε έναν αγώνα δρόμου στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Τόκυο και το Σίδνεϋ, προκειμένου να παραβρεθεί στις VIP πρεμιέρες του Runaway, του μικρού μήκους φιλμ και lead track του νέου του άλμπουμ, My beautiful dark twisted fantasy. Ο Kanye πάντα ονειρευόταν να δώσει ζωή στη μουσική του με τη μορφή ενός φιλμ και το Runaway, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον West με τον ίδιο και τη Selita Ebanks να πρωταγωνιστούν, είναι η υλοποίηση αυτού του ονείρου. Που το MTV περιέγραψε ώς «μία έντονη και συγκλονιστική εμπειρία, χάρις στην οποία ο West αποκτά πλέον σοβαρή αξιοπιστία κι ως σκηνοθέτης».
Το Power (feat. Pusha T), είναι το αμέσως επόμενο track του άλμπουμ που απέσπασε την προσοχή μας, αφού ακούστηκε στο τρέιλερ της ταινίας The Social Network, που αφηγείται την ιστορία του Facebook. Eκτός από τον Pusha T, στο My beautiful dark twisted fantasy συμμετέχουν οι Nicki Minaj, Jay-Z, Rick Ross κι ο Justin Vernon. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Χονολουλού και στα μυθικά Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη, ενώ λέγεται πως κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια...

TRACKLIST
1. Dark Fantasy
2. Gorgeous (feat. Kid Cudi & Raekwon)
3. Power
4. All of the Lights (Interlude)
5. All of the Lights
6. Monster (feat. Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj & Bon Iver)
7. So Apalled (feat. Jay-Z, Pusha T, Prynce Cy Hi, Swizz Beatz & The RZA)
8. Devil In a New Dress
9. Runaway (feat. Pusha T)
10. Hell of a Life
11. Blame Game (feat. John Legend & Pusha T)
12. Lost In the World
13. Who Wil Survive In America

www.tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου